Esta mañá, como tódolos venres nos achegamos a nosa horta a recolleitar e regar.
Hoxe recollimos pementos, berenxenas, un dos últimos cabaciños da tempada, peras, mazás e... un tomate deses que quitan o hipo: 1,420 gramos de tomate:
Vos desfrutade das fotos que nós xa dimos boa conta del á hora da comida.
20 sept 2013
Aprovietando que vai bo tempo... Imos pasear
Onte apreoveitamos os últimos días de verán para achegarnos á praia da Punta, moi próxima ó noso centro, para desfrutar dun agradable paseo en compañía dos nosos bos amigos da Asociación Alborada.
Foi unha mañana fantástica que esperamos poder repetir pronto.
Foi unha mañana fantástica que esperamos poder repetir pronto.
Seguimos a cumplir anos... xuntos
Xa sabedes que o aniversario de cada un de nós é unha data moi importante que celebramos sempre.
Nestes días vimos de celebrar varias festas de cumpreanos.
O 30 de agosoto tocoulle o turno a Celso e os seus 91 anos de nada. Aquí tedes as fotos da celebración:
Estes días tamén cumpriron anos Eugenia, 95 nada menos, e Lito, que estrena década dos 70.
Fixemos festa con baile e todo, e ambos recibiron múltiples mostras de agarimo por parte de todos e todas. Mirade as fotos e veredes:
¡¡¡Moitas felicidades a todos/as!!!!!
O 30 de agosoto tocoulle o turno a Celso e os seus 91 anos de nada. Aquí tedes as fotos da celebración:
Estes días tamén cumpriron anos Eugenia, 95 nada menos, e Lito, que estrena década dos 70.
Fixemos festa con baile e todo, e ambos recibiron múltiples mostras de agarimo por parte de todos e todas. Mirade as fotos e veredes:
¡¡¡Moitas felicidades a todos/as!!!!!
29 ago 2013
Imos á praia...
Hoxe estivemos na praia... o pasamos de medo.
Un día fantástico, aquí tedes as fotos:
Un día fantástico, aquí tedes as fotos:
23 ago 2013
Desfrutando dos productos da nosa pequena horta
Estamos en pleno mes de agosto, un mes "diferente", a calor, as vacacións, uns que veñen, outros que van,...
Pero agosto tamén é o mes no que podemos desfrutar de todo o que o campo nos da, despois de moitos meses de traballo, coidados e dedicación.
Nestas semanas xa tivemos oportunidade de comer leitugas, xudías, cabaciños. Os nosos pementos están en plena producción, temos uns tomates preciosos que xa empezan a madurar, unhas fermosas berenxenas, remolachas que medran a moi bo ritmo, etc.
Os profesionais do Centro de día Atalaia creemos firmemente na potencialidade terapéutica e educativa do traballo co cotiá, polo que aproveitamos calquera oportunidade para ofrecer actividades significativas que reforcen actitudes participativas e se traballen as capacidades que cada un dos maiores ten.
Asimesmo, o traballo co cotiá potencia o sentimento de fogar que lle queremos dar ó noso centro. O coidado da horta, con todo o que esta actividade supón, nos ofrece múltiples oportunidades de traballo nesta liña, e por iso a actividade diaria destas semanas está moi centrada na horta e o desfrute dos productos que esta nos está a ofrecer.
Como exemplo de actividade, achegamos as fotos dos diferentes obradoiros que estamos a desenvolver estes días, e nos que participan os nosos maiores en función das súas capacidades e intereses. Obradoiro de mermelada de mora (aproveitando os silvais que temos nunha parte dos terreos):
Tamén temos varios perais na finca, cunhas deliciosas peras que aproveitamos para elaborar diferentes receitas. Desta vez foi mermelada, para a próxima será compota:
Outro dos obradoiros desenvolvidos nestes días foi o da preparación de pementos para a súa posterior degustación. Uns foron a horta a recollelos, outros se encargaron de lavalos ben e trocealos, uns poucos estiveron na cociña fritindo e todos, na hora da comida, demos boa conta deles.
¡¡¡Pero que ben saben as cousiñas que cultivamos!!!
Ademais destas actividades, continuamos con outras liñas de traballo, favorecendo o movemento e a actividade física, a estimulación e desenvolvemento das capacidades cognitivas así como a actividade relacional. Todo dentro dun marco adaptado a climatoloxía e as necesidades e intereses dos nosos usuarios.
Como exemplo, a sesión de xerontoximnasia de onte:
Nestas semanas xa tivemos oportunidade de comer leitugas, xudías, cabaciños. Os nosos pementos están en plena producción, temos uns tomates preciosos que xa empezan a madurar, unhas fermosas berenxenas, remolachas que medran a moi bo ritmo, etc.
Os profesionais do Centro de día Atalaia creemos firmemente na potencialidade terapéutica e educativa do traballo co cotiá, polo que aproveitamos calquera oportunidade para ofrecer actividades significativas que reforcen actitudes participativas e se traballen as capacidades que cada un dos maiores ten.
Asimesmo, o traballo co cotiá potencia o sentimento de fogar que lle queremos dar ó noso centro. O coidado da horta, con todo o que esta actividade supón, nos ofrece múltiples oportunidades de traballo nesta liña, e por iso a actividade diaria destas semanas está moi centrada na horta e o desfrute dos productos que esta nos está a ofrecer.
Como exemplo de actividade, achegamos as fotos dos diferentes obradoiros que estamos a desenvolver estes días, e nos que participan os nosos maiores en función das súas capacidades e intereses. Obradoiro de mermelada de mora (aproveitando os silvais que temos nunha parte dos terreos):
Tamén temos varios perais na finca, cunhas deliciosas peras que aproveitamos para elaborar diferentes receitas. Desta vez foi mermelada, para a próxima será compota:
Outro dos obradoiros desenvolvidos nestes días foi o da preparación de pementos para a súa posterior degustación. Uns foron a horta a recollelos, outros se encargaron de lavalos ben e trocealos, uns poucos estiveron na cociña fritindo e todos, na hora da comida, demos boa conta deles.
¡¡¡Pero que ben saben as cousiñas que cultivamos!!!
Ademais destas actividades, continuamos con outras liñas de traballo, favorecendo o movemento e a actividade física, a estimulación e desenvolvemento das capacidades cognitivas así como a actividade relacional. Todo dentro dun marco adaptado a climatoloxía e as necesidades e intereses dos nosos usuarios.
Como exemplo, a sesión de xerontoximnasia de onte:
22 ago 2013
A Guía de festa e nós... tamén
O pasado 5 de agosto celebrouse o día grande das Festas da Guía, e nós, como non perdemos unha oportunidade de pasalo ben alá fumos, á carballeira da Guía a escoitar a misa maior e botar un baile.
O pasamos de medo. Aquí tedes as fotos da xornada:
24 jul 2013
Hoxe tocounos... cociñar
Sabedes que temos unha pequena horta ecolóxica no noso centro que coidamos con moito esmero ao longo de todo o ano. E eses coidados dan os seus froitos. Desta vez uns fermosos cabaciños e unhas cebolas preciosas.
Como premio ao noso traballo, decidimos poñernos a cociñar para preparar unha deliciosa e sá crema de cabaciño.
Empezamos pola mañá cedo, Lito achegouse a horta a recolectar, para logo, entre Carmen Santos e María limpar e pelar as cebolas e lavar os cabaciños.
Victoria, Quina e Carmiña foron as encargadas de trocear as verduras e botalas na pota a cocer. Trituramos todo ben e despois, todos xuntos, degustamos o resultado.
Uhhhhhmmmm!!!!! Para chuparse os dedos...
E en breve atacaremos as nosas leitugas que xa están listas para recolectar...
Como premio ao noso traballo, decidimos poñernos a cociñar para preparar unha deliciosa e sá crema de cabaciño.
Empezamos pola mañá cedo, Lito achegouse a horta a recolectar, para logo, entre Carmen Santos e María limpar e pelar as cebolas e lavar os cabaciños.
Victoria, Quina e Carmiña foron as encargadas de trocear as verduras e botalas na pota a cocer. Trituramos todo ben e despois, todos xuntos, degustamos o resultado.
Uhhhhhmmmm!!!!! Para chuparse os dedos...
E en breve atacaremos as nosas leitugas que xa están listas para recolectar...
Suscribirse a:
Entradas (Atom)