8 sept 2014

Facendo marmelada para agasallar ás nosas familias

Estes días, aproveitando os froitos das árbores que temos na nosa finca, estivemos traballando na elaboración de marmelada de pera e mazá, que degustamos no centro e tamén envasamos para agasallar ás nosas familias.

A xornada deu comezo coa recolleita da froita na nosa finca, para despois continuar co traballo de pelado e troceado, para posteriormente cocer a froita a fogo lento na nosa cociña.

Unha vez rematado este proceso, continuamos coas labores de envasado ó vacío en pequenos botes, así como o etiquetado do producto e decoración do mesmo.

O resultado do noso traballo xa o tedes nas vosas casas, así que desta vez si podedes dar boa conta do resultado. Xa nos contaredes...



26 ago 2014

Agosto en Atalaia

Levamos un tempiño co blog algo parado. Tedes que desculpar, pero con isto das vacacións, uns que chegan, outros que van, pois non tivemos moito tempo.

A pesares disto, o traballo polo noso centro continuou, eso sí, a un ritmo algo máis relaxado, que é verán (aínda que con esta climatoloxía non o pareza) e todos temos dereito a descansar.

 A nosa rutina estival consiste fundamentalmente en compartir todos xuntos as noticias do día, para manternos ó tanto do que acontece no mundo, para despois sair a pasear e desfrutar da nosa preciosa terraza. Sempre que as temperaturas o permiten, facemos algo de ximnasia e despois adicamos tempo a actividades variadas como poden ser regar as nosas xardiñeiras, coidar a horta, pasear ós cans, facer algunha receita na cociña aproveitando os froitos da horta, exercitar a mente, botar unha partida as cartas, ó dominó, etc.

 E tamén ademais desta rutina diaria, buscamos ocasións para saír do centro e desfrutar do que o nosos contorno nos ofrece. O pasado 5 de agosto, con ocasión das festas da Guía, achegámonos á Carballeira de A Guía a escoitar a misa. Aquí tedes algunha fotiño da saída:
Tamén recibimos a visita no noso centro dos cabezudos que viñeron acompañados polos gaiteiros do barrio, e repartiron animación e alegría a raudales.

E o 21 de agosto, aproveitando o bo tempo, achegámonos á praia da Etea a pasar a mañá. Algún incluso foi quen demeterse na auga. Outros preferiron "ver os toros desde a barreira".
Aquí deixamos algunha fotiña:

17 jul 2014

Atalaia pon rumbo á praia de Samil

Aproveitando estes días de sol e calor, divididos en pequenos grupos e apoiados por voluntarios da asociación Alborada, estamos indo a pasar a mañá á praia de Samil, coa idea de pasear, tomar o sol e darnos un baño facendo uso do programa de baño adaptado da Cruz Vermella.

A primeira das saídas a fixemos o martes 15 de xullo. Só houbo un valente que se atreveu a bañarse, o resto conformouse con mollar os pés. Tomamos o sol, paseamos pola area mollada e incluso xogamos unha pachanga de fútbol praia.

Foi unha mañá fantástica, diferente e moi divertida. Para proba, aquí tedes as fotos:


Este xoves tiñemos programada unha segunda saída, pero o tempo tan instable que estamos tendo este verán fixo que a pospuxésemos ata novo aviso.

11 jul 2014

Hoxe apetécenos... facer Tai Chi

Xa levamos un tempo colaborando de xeito regular coa asociación Alborada.
Para nós esta colaboración supón unha gran axuda, sobre todo á hora de facer saídas fóra do centro. Pero tamén desfrutamos moito coas súas visitas ó noso centro.

Onte, compartimos cun grupo de mozos e mozas unha sesión de Tai Chi adaptado, impartida por Julio, un dos educadores de Alborada.

Puxemos corpo e mente en forma e o pasamos estupendamente.

 Aquí tedes as fotos da xornada:

2 jul 2014

Fedellando na cociña

Onte foi día de meternos na cociña e poñernos a traballar.

Desde o centro de día procuramos ofrecer ós nosos usuarios actividades que resulten significativas, próximas á súa cotidianeidade, e partir de ahí traballamos a estimulación cognitiva e psicomotora, entre outras moitas cousas.

Aproveitando que a nosa pequena horta está empezando a dar froitos, cos preciosos cabaciños que temos, un pequeno grupo de usuarias do centro púxose mans á obra para cociñar para todos unha deliciosa crema de cabaciño.

Nas fotos podedes ver o proceso do noso traballo, do que daremos boa conta hoxe á hora da comida:


Pena que non poidades probala, porque quedounos para chupar os dedos.

25 jun 2014

Celebrando San Xoán

Estes días en Atalaia estivemos de festa. Raro ¿verdade? Nesta ocasión celebramos o San Xoán.
Empezamos o luns, coa visita de dúas "Meigas" que se achegaron ó noso centro para lembrarnos todo o que tiñamos que facer para pasar esta noite máxica de "xeito proveitoso".

Fixemos ramiños coas herbas do San Xoán, encendimos unha fogueira na que queimamos todo o malo das nosas vidas, algúns valentes saltamos a fogueira para "espantar o demo", cantamos, bailamos e fixemos unha queimada...
Aquí tedes as fotos:

O Martes, lavamos a cara coa auga máxica de San Xoán e despois, tal e como manda a tradición, demos boa conta dunhas deliciosas sardiñas: ¡¡¡¡Rico, riquísimo!!!!!!!

Paseando pola Punta

Chega o bo tempo, marcha o frío, e nós aproveitamos calquera ocasión para romper coa rutina do día a día e sair do centro a pasear.

O xoves achegámonos á praia da Punta de Teis, que está moi cerquiña do centro, de día o cal supuso unha oportunidade fantástica para camiñar e desfrutar da fermosa paisaxe.

Aquí tedes algunha das fotos que sacamos da xornada: